De Luxemburgse minister van Financiën Luc Frieden ontkent dat er al voorbereidingen zijn getroffen voor een reddingsplan voor Spanje.

Volgens Frieden moeten de politieke en bancaire autoriteiten in de eurozone zich wel klaar houden om snel en doeltreffend te handelen.

Krijgen we opnieuw de bazooka te zien?

Volgens Angel Guerria, secretaris-generaal van de OESO kan de Spaanse rente worden gedrukt door opnieuw op grote schaal Spaanse staatsobligaties in te kopen.

Daarmee zou de al eerder gebruikte (big?) bazooka van de Europese Centrale Bank nogmaals bovengehaald worden, kwestie van de Spaanse rente te doen dalen.

Frieden is echter van mening dat de Europese politici, hoewel de meeste van hen nu stilaan met vakantieplannen in het hoofd zitten klaar moeten zijn om snel en doortastend te handelen wanneer zulks nodig zou zijn. De situatie moet volgens Frieden daarom op de voet worden gevolgd.

De Luxemburgse minister van Financiën Luc Frieden ontkent dat er al voorbereidingen zijn getroffen voor een reddingsplan voor Spanje. Volgens Frieden moeten de politieke en bancaire autoriteiten in de eurozone zich wel klaar houden om snel en doeltreffend te handelen.Krijgen we opnieuw de bazooka te zien? Volgens Angel Guerria, secretaris-generaal van de OESO kan de Spaanse rente worden gedrukt door opnieuw op grote schaal Spaanse staatsobligaties in te kopen. Daarmee zou de al eerder gebruikte (big?) bazooka van de Europese Centrale Bank nogmaals bovengehaald worden, kwestie van de Spaanse rente te doen dalen. Frieden is echter van mening dat de Europese politici, hoewel de meeste van hen nu stilaan met vakantieplannen in het hoofd zitten klaar moeten zijn om snel en doortastend te handelen wanneer zulks nodig zou zijn. De situatie moet volgens Frieden daarom op de voet worden gevolgd.