Wanneer de credit default swap spreads in één land oplopen, bestaat het risico dat dit ook in andere landen zal gebeuren. Inderdaad zijn de Italiaanse en Spaanse credit default swap spreads al opgelopen. Van een dramatische stijging is zeker nog geen sprake, maar het blijft toch opletten geblazen.

ECB-voorzitter Mario Draghi heeft vorige keer de brokken kunnen lijmen door zijn 'whatever it takes' uitspraak, maar de vraag is of dat dit hem deze keer nogmaals zal lukken. De kans is groot dat de ECB groffer geschut zal moeten bovenhalen om een volgende crisis te bezweren.

Wanneer de credit default swap spreads in één land oplopen, bestaat het risico dat dit ook in andere landen zal gebeuren. Inderdaad zijn de Italiaanse en Spaanse credit default swap spreads al opgelopen. Van een dramatische stijging is zeker nog geen sprake, maar het blijft toch opletten geblazen. ECB-voorzitter Mario Draghi heeft vorige keer de brokken kunnen lijmen door zijn 'whatever it takes' uitspraak, maar de vraag is of dat dit hem deze keer nogmaals zal lukken. De kans is groot dat de ECB groffer geschut zal moeten bovenhalen om een volgende crisis te bezweren.