Een woordvoerder van de regering gaf onlangs toe dat het niet uitgesloten is dat enkele kleinere banken overkop zullen gaan. Maar volgens sommige economen is dit maar het topje van de ijsberg en dreigt de hele Chinese economie onderuit te gaan onder het gewicht van de schulden.

Het opdrogen van de interbancaire markt dreigt een levensgroot probleem te worden, waar in eerste instantie de regering en de grootbanken onder te lijden hebben. In een volgende fase dreigen de bedrijven aan de beurt te komen. In China dreigt het sprookje een nachtmerrieachtig einde te krijgen, waarbij de zaken snel in de verkeerde richting kunnen evolueren.

Een woordvoerder van de regering gaf onlangs toe dat het niet uitgesloten is dat enkele kleinere banken overkop zullen gaan. Maar volgens sommige economen is dit maar het topje van de ijsberg en dreigt de hele Chinese economie onderuit te gaan onder het gewicht van de schulden. Het opdrogen van de interbancaire markt dreigt een levensgroot probleem te worden, waar in eerste instantie de regering en de grootbanken onder te lijden hebben. In een volgende fase dreigen de bedrijven aan de beurt te komen. In China dreigt het sprookje een nachtmerrieachtig einde te krijgen, waarbij de zaken snel in de verkeerde richting kunnen evolueren.