David Schnautz, strateeg bij Commerzbank AG in Londen, is van mening dat het betaalde rendement aangeeft dat er geen enkele plaats is waar Portugal zich kan verschuilen.

Het rendement op de Portugese staatsobligaties bedraagt het zevenvoudige van wat Duitsland voor een obligatie met een looptijd van zes maanden moet betalen. Dergelijke situatie is vanzelfsprekend niet houdbaar.

Voor april zal het uur van de waarheid voor het land slaan, want dan moet een vervallen obligatie geherfinancierd worden. Volgens Schnautz kan de lening met een looptijd van zes maanden moeilijk als indicatief worden beschouwd.

David Schnautz, strateeg bij Commerzbank AG in Londen, is van mening dat het betaalde rendement aangeeft dat er geen enkele plaats is waar Portugal zich kan verschuilen. Het rendement op de Portugese staatsobligaties bedraagt het zevenvoudige van wat Duitsland voor een obligatie met een looptijd van zes maanden moet betalen. Dergelijke situatie is vanzelfsprekend niet houdbaar. Voor april zal het uur van de waarheid voor het land slaan, want dan moet een vervallen obligatie geherfinancierd worden. Volgens Schnautz kan de lening met een looptijd van zes maanden moeilijk als indicatief worden beschouwd.