René van der Bruggen, CEO van Imtech: 'Net zoals Imtech-divisies in Duitsland & Oost-Europa, de UK & Ierland, Nordic en in de Benelux richt Imtech zich ook in Spanje in toenemende mate op de groeiende energiemarkt. Dit compenseert de druk die op de Spaanse vastgoedmarkt aanwezig is en geeft ons vertrouwen voor de toekomst.'

Recent heeft Imtech van Acciona Infraestructuras opdracht gekregen voor een deel van de werktuigbouwkundige oplossingen in twee zonnekrachtcentrales ('solar plants') van Acciona Energy in Palma del Rio in Córdoba.

Op een 260 hectare groot terrein wordt in totaal 50 MW aan zonne-energie opgewekt. Vergelijkbare werkzaamheden worden uitgevoerd in de zonnekrachtcentrale van Acciona Energy in Risca in Alvarado (Badajoz). In opdracht van Isolux Ingenieria verzorgt Imtech de werktuigbouwkundige technologie in een biodieselfabriek in Castellón de la Plana.

Tevens worden diverse technische oplossingen verzorgd in een gecombineerde biogas-/biomethanolfabriek op het Valdemingómez's Technological Park in Madrid. Uit organisch afvalmateriaal wordt hier 34 miljoen m³ biogas en hoogwaardige biomethanol geproduceerd.

René van der Bruggen, CEO van Imtech: 'Net zoals Imtech-divisies in Duitsland & Oost-Europa, de UK & Ierland, Nordic en in de Benelux richt Imtech zich ook in Spanje in toenemende mate op de groeiende energiemarkt. Dit compenseert de druk die op de Spaanse vastgoedmarkt aanwezig is en geeft ons vertrouwen voor de toekomst.'Recent heeft Imtech van Acciona Infraestructuras opdracht gekregen voor een deel van de werktuigbouwkundige oplossingen in twee zonnekrachtcentrales ('solar plants') van Acciona Energy in Palma del Rio in Córdoba. Op een 260 hectare groot terrein wordt in totaal 50 MW aan zonne-energie opgewekt. Vergelijkbare werkzaamheden worden uitgevoerd in de zonnekrachtcentrale van Acciona Energy in Risca in Alvarado (Badajoz). In opdracht van Isolux Ingenieria verzorgt Imtech de werktuigbouwkundige technologie in een biodieselfabriek in Castellón de la Plana. Tevens worden diverse technische oplossingen verzorgd in een gecombineerde biogas-/biomethanolfabriek op het Valdemingómez's Technological Park in Madrid. Uit organisch afvalmateriaal wordt hier 34 miljoen m³ biogas en hoogwaardige biomethanol geproduceerd.