De technisch dienstverlener moet ongeveer EUR 300 miljoen afboeken op projecten in deze landen. Het bedrijf gaat uit van een lagere winstgevendheid in Duitsland: 4% tot 6% tegen eerder meer dan 8%.

Ook worden de doelen voor het werkkapitaal en projectmanagement bijgesteld. Imtech verwacht eind april de resultaten van een onderzoek door forensische accountants te presenteren.

Het bedrijf stapt verder af van de tot 2015 gestelde winst- en omzetdoelen en doet de komende twee jaar geen overnames.

De analisten van ABN Amro denken dat de claimemissie afdoende geld in het laatje brengt om de afboekingen op te vangen en het werkkapitaal op peil te houden, maar de situatie blijft risicovol. Zij handhaven hun opinie verkopen.

De technisch dienstverlener moet ongeveer EUR 300 miljoen afboeken op projecten in deze landen. Het bedrijf gaat uit van een lagere winstgevendheid in Duitsland: 4% tot 6% tegen eerder meer dan 8%. Ook worden de doelen voor het werkkapitaal en projectmanagement bijgesteld. Imtech verwacht eind april de resultaten van een onderzoek door forensische accountants te presenteren. Het bedrijf stapt verder af van de tot 2015 gestelde winst- en omzetdoelen en doet de komende twee jaar geen overnames. De analisten van ABN Amro denken dat de claimemissie afdoende geld in het laatje brengt om de afboekingen op te vangen en het werkkapitaal op peil te houden, maar de situatie blijft risicovol. Zij handhaven hun opinie verkopen.