China kocht in september 16,10 miljoen ton olie, tegenover een record van 22,90 miljoen ton in september. Met de daling van gisteren kwam er een einde aan een rally die zes dagen had geduurd.

Gavin Wendt, senior resource analyst bij MineLife Pty in Sidney, is van mening dat buiten China de vraag naar olie sterk bleef. Uitzondering is de Verenigde Staten, waar de markt aarzelend blijft.

Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York

Mercantile Exchange een vat ruwe olie verhandeld aan 86,17 dollar, of een daling met 55 dollarcent ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

China kocht in september 16,10 miljoen ton olie, tegenover een record van 22,90 miljoen ton in september. Met de daling van gisteren kwam er een einde aan een rally die zes dagen had geduurd. Gavin Wendt, senior resource analyst bij MineLife Pty in Sidney, is van mening dat buiten China de vraag naar olie sterk bleef. Uitzondering is de Verenigde Staten, waar de markt aarzelend blijft. Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange een vat ruwe olie verhandeld aan 86,17 dollar, of een daling met 55 dollarcent ten opzichte van het slotniveau van gisteren.