In totaal importeerde India vorige maand 43 ton goud, waar dat twaalf maanden geleden maar 26 ton was. Oktober is een belangrijke maand voor de import van goud in India, met de Diwali-feesten op komst.

Het analistenteam van Deutsche Bank merkt op dat de Indische kopers zich niet lieten afschrikken door de stijging van de goudprijs, wat betekent dat de fundamentals onder de markt gezond blijven.

De vrees voor inflatie kan de goudprijs doen blijven stijgen, maar op korte termijn lijkt het stijgingspotentieel beperkt vanwege de vrees voor een stijging van de Chinese basisrente. Vorige vrijdag werd een troy ounce goud 5,40% goedkoper, in wat de grootste daling sinds 4 februari was.

In totaal importeerde India vorige maand 43 ton goud, waar dat twaalf maanden geleden maar 26 ton was. Oktober is een belangrijke maand voor de import van goud in India, met de Diwali-feesten op komst. Het analistenteam van Deutsche Bank merkt op dat de Indische kopers zich niet lieten afschrikken door de stijging van de goudprijs, wat betekent dat de fundamentals onder de markt gezond blijven. De vrees voor inflatie kan de goudprijs doen blijven stijgen, maar op korte termijn lijkt het stijgingspotentieel beperkt vanwege de vrees voor een stijging van de Chinese basisrente. Vorige vrijdag werd een troy ounce goud 5,40% goedkoper, in wat de grootste daling sinds 4 februari was.