Moet er daadwerkelijk rekening worden gehouden met deflatiegevaar? David Goldman van financial research bedrijf Macrostrategy wil het gevaar op deflatie niet overroepen, maar is anderzijds toch op zijn hoede. Hij sluit niet uit dat we inderdaad aan de vooravond van een deflatoire periode staan.

Domino-effect aan beide kanten van de Atlantische Oceaan

Hij stelt vast dat een grote economie uit de OESO-zone, namelijk de Spaanse, op het punt staat om te imploderen tot een punt dat de banken bezwijken onder een enorme schuldenlast. Dat is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gebeurd met een grote economie.

Daarna zou het de beurt kunnen zijn aan Italië, Portugal en Frankrijk, waarbij vooral laatstgenoemd land in de gevarenzone dreigt te belanden.

Met name de Franse banken lopen groot gevaar, want zij in belangrijke mate eigenaar van Spaanse staatsobligaties. Uiteindelijk kan er sprake zijn van een domino-effect aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Moet er daadwerkelijk rekening worden gehouden met deflatiegevaar? David Goldman van financial research bedrijf Macrostrategy wil het gevaar op deflatie niet overroepen, maar is anderzijds toch op zijn hoede. Hij sluit niet uit dat we inderdaad aan de vooravond van een deflatoire periode staan. Domino-effect aan beide kanten van de Atlantische Oceaan Hij stelt vast dat een grote economie uit de OESO-zone, namelijk de Spaanse, op het punt staat om te imploderen tot een punt dat de banken bezwijken onder een enorme schuldenlast. Dat is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gebeurd met een grote economie. Daarna zou het de beurt kunnen zijn aan Italië, Portugal en Frankrijk, waarbij vooral laatstgenoemd land in de gevarenzone dreigt te belanden. Met name de Franse banken lopen groot gevaar, want zij in belangrijke mate eigenaar van Spaanse staatsobligaties. Uiteindelijk kan er sprake zijn van een domino-effect aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.