Die economie zou dubbel geraakt worden door het verlies aan export en door hogere prijzen. De schade zou uiteindelijk zelfs zo groot kunnen worden dat de groeivertraging als een depressie zou worden ervaren. Brown maakt zich onder andere zorgen over het schaduwbankieren in China.

Ook de spectaculaire toename van de kredietverstrekking in China baart Brown zorgen. Een dergelijk scenario vond ook plaats voordat Lehman Brothers instortte. De Britse ex-premier is van mening dat we de belangrijkste les van de crisis vergeten zijn: globale problemen vergen globale oplossingen.

Die economie zou dubbel geraakt worden door het verlies aan export en door hogere prijzen. De schade zou uiteindelijk zelfs zo groot kunnen worden dat de groeivertraging als een depressie zou worden ervaren. Brown maakt zich onder andere zorgen over het schaduwbankieren in China. Ook de spectaculaire toename van de kredietverstrekking in China baart Brown zorgen. Een dergelijk scenario vond ook plaats voordat Lehman Brothers instortte. De Britse ex-premier is van mening dat we de belangrijkste les van de crisis vergeten zijn: globale problemen vergen globale oplossingen.