Met name in Polen en Oekraïne daalden de volumes sterk. Ook in Zuid-Europa en Frankrijk staan de verkopen onder druk. In het Midden-Oosten, Afrika en Azië daarentegen kan het concern goede resultaten overleggen.

Stof tot nadenken voor zowel beren als stieren

Omdat Imperial Tobacco niet in financiële details is getreden, biedt de afgegeven outlook stof tot nadenken voor zowel stieren als beren. De bank verwacht niet dat analisten hun verwachtingen zullen bijstellen voor de winst per aandeel.

Het wereldwijde sentiment voor de tabaksindustrie blijft volgens ABN Amro zwak omdat steeds meer landen overgaan tot strengere wetgeving, rookverboden en accijnsverhogingen.

Door het verruimde monetaire beleid van belangrijke centrale banken nemen aandelenbeleggers meer risico en dat doet defensieve tabaksaandelen evenmin goed.

De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor Imperial Tobacco. Momenteel hebben zij overigens voor geen enkele tabaksproducent een koopadvies.

Met name in Polen en Oekraïne daalden de volumes sterk. Ook in Zuid-Europa en Frankrijk staan de verkopen onder druk. In het Midden-Oosten, Afrika en Azië daarentegen kan het concern goede resultaten overleggen. Stof tot nadenken voor zowel beren als stierenOmdat Imperial Tobacco niet in financiële details is getreden, biedt de afgegeven outlook stof tot nadenken voor zowel stieren als beren. De bank verwacht niet dat analisten hun verwachtingen zullen bijstellen voor de winst per aandeel. Het wereldwijde sentiment voor de tabaksindustrie blijft volgens ABN Amro zwak omdat steeds meer landen overgaan tot strengere wetgeving, rookverboden en accijnsverhogingen. Door het verruimde monetaire beleid van belangrijke centrale banken nemen aandelenbeleggers meer risico en dat doet defensieve tabaksaandelen evenmin goed. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden voor Imperial Tobacco. Momenteel hebben zij overigens voor geen enkele tabaksproducent een koopadvies.