Het bedrijf waarschuwde eveneens voor het politieke risico in Zimbabwe. Dat land beschikt na Zuid-Afrika over de grootste platinareserves ter wereld en staat in voor 9 procent van de groepsproductie bij Impala.

De regering van Zimbabwe eist dat buitenlandse mijnbedrijven 51 procent van hun activa in het land overdragen aan de lokale zwarte gemeenschappen.

Mijnbedrijf Lonmin heeft dan weer af te rekenen met een vakbondsactie bij de Marikana mijn in Zuid- Afrika. Ook eerder dit jaar was er al sprake van sociale onrust bij deze mijn.

Het bedrijf waarschuwde eveneens voor het politieke risico in Zimbabwe. Dat land beschikt na Zuid-Afrika over de grootste platinareserves ter wereld en staat in voor 9 procent van de groepsproductie bij Impala. De regering van Zimbabwe eist dat buitenlandse mijnbedrijven 51 procent van hun activa in het land overdragen aan de lokale zwarte gemeenschappen. Mijnbedrijf Lonmin heeft dan weer af te rekenen met een vakbondsactie bij de Marikana mijn in Zuid- Afrika. Ook eerder dit jaar was er al sprake van sociale onrust bij deze mijn.