Brussel opent hoger

De Brusselse beurs is vanmorgen wat hoger geopend, met een winst van zowat een half procent voor de BEL 20. Mobistar kwam vlot uit de startblokken, terwijl ook KBC een goede beurt maakt in de opening.

Topman Cofinimmo stapt op

De Raad van Bestuur van Cofinimmo heeft met spijt het ontslag van Serge Fautré, Bestuurder en Chief Executive Officer van de vennootschap sinds 2002, aanvaardt. Fautré verlaat Cofinimmo om nieuwe kansen te benutten, zo stond vanmorgen in een persbericht te lezen.

De Raad van Bestuur dankt in de mededeling Fautré voor de volbrachte verwezenlijkingen, in het bijzonder het diversificatieproces dat in 2005 werd opgestart en Cofinimmo toelaat de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. De Raad van Bestuur heeft alle overgangsmaatregelen getroffen en zal erop toezien dat de opvolging zo snel mogelijk plaatsvindt.

ING blijft koper van Cofinimmo. De koers opende ruim een half procent lager.

Handel in Ageas opgeschort

De handel in de aandelen Ageas wordt vandaag opgeschort in afwachting van een gerechtelijke uitspraak die wordt verwacht in de zaak rond de MCS-obligaties. Het is echter niet zeker of de uitspraak in deze zaak al vandaag komt.

Volgens Albert Ploegh zijn er drie mogelijkheden wat die uitspraak terecht. Wanneer de rechter beslist in het voordeel van Ageas, is er uiteraard geen impact. In het geval van een uitspraak ten voordele van de hedge funds kan op de eerste plaats de conversieperiode worden verlengd tot 2030, wat de rechtszaak tussen Ageas en ABN Amro kan bemoeilijken.

Derde en volgens ING minst waarschijnlijke mogelijkheid is dat de hedge funds een schadevergoeding van 1,75 miljard euro toegekend krijgen. Dit scenario kan een negatieve impact hebben. Ploegh ziet voorlopig geen redenen om het koopadvies voor Ageas te wijzigen.

Brussel opent hoger De Brusselse beurs is vanmorgen wat hoger geopend, met een winst van zowat een half procent voor de BEL 20. Mobistar kwam vlot uit de startblokken, terwijl ook KBC een goede beurt maakt in de opening.Topman Cofinimmo stapt op De Raad van Bestuur van Cofinimmo heeft met spijt het ontslag van Serge Fautré, Bestuurder en Chief Executive Officer van de vennootschap sinds 2002, aanvaardt. Fautré verlaat Cofinimmo om nieuwe kansen te benutten, zo stond vanmorgen in een persbericht te lezen. De Raad van Bestuur dankt in de mededeling Fautré voor de volbrachte verwezenlijkingen, in het bijzonder het diversificatieproces dat in 2005 werd opgestart en Cofinimmo toelaat de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. De Raad van Bestuur heeft alle overgangsmaatregelen getroffen en zal erop toezien dat de opvolging zo snel mogelijk plaatsvindt. ING blijft koper van Cofinimmo. De koers opende ruim een half procent lager. Handel in Ageas opgeschort De handel in de aandelen Ageas wordt vandaag opgeschort in afwachting van een gerechtelijke uitspraak die wordt verwacht in de zaak rond de MCS-obligaties. Het is echter niet zeker of de uitspraak in deze zaak al vandaag komt. Volgens Albert Ploegh zijn er drie mogelijkheden wat die uitspraak terecht. Wanneer de rechter beslist in het voordeel van Ageas, is er uiteraard geen impact. In het geval van een uitspraak ten voordele van de hedge funds kan op de eerste plaats de conversieperiode worden verlengd tot 2030, wat de rechtszaak tussen Ageas en ABN Amro kan bemoeilijken. Derde en volgens ING minst waarschijnlijke mogelijkheid is dat de hedge funds een schadevergoeding van 1,75 miljard euro toegekend krijgen. Dit scenario kan een negatieve impact hebben. Ploegh ziet voorlopig geen redenen om het koopadvies voor Ageas te wijzigen.