Uiteraard zal het IMF dan ook de voorwaarden bepalen onder dewelke Griekenland hulp zal worden geboden. Daarmee wordt meteen ook het gras voor de voeten van de Europese Unie weggemaaid.

De EU verklaarde vorige week na het bereiken van een akkoord over de Griekse schuldenproblemen dat de 16 landen-leden het voortouw zouden nemen bij een reddingsplan.

Jozef Makuch, gouverneur van de Slovaakse centrale bank, zei gisteren nog niet te verwachten dat er hulp voor Griekenland nodig zal zijn. Makuch verwacht dat het land voldoende geld kan ontlenen op de financiële markten.

Petros Christodolou verklaarde gisteren dat met de uitgifte van een nieuwe obligatie met een looptijd van vijf jaar voor de maand april aan de financiële behoeften van Griekenland is voldaan.

Uiteraard zal het IMF dan ook de voorwaarden bepalen onder dewelke Griekenland hulp zal worden geboden. Daarmee wordt meteen ook het gras voor de voeten van de Europese Unie weggemaaid. De EU verklaarde vorige week na het bereiken van een akkoord over de Griekse schuldenproblemen dat de 16 landen-leden het voortouw zouden nemen bij een reddingsplan. Jozef Makuch, gouverneur van de Slovaakse centrale bank, zei gisteren nog niet te verwachten dat er hulp voor Griekenland nodig zal zijn. Makuch verwacht dat het land voldoende geld kan ontlenen op de financiële markten. Petros Christodolou verklaarde gisteren dat met de uitgifte van een nieuwe obligatie met een looptijd van vijf jaar voor de maand april aan de financiële behoeften van Griekenland is voldaan.