Minister George Papaconstantinou zei gisteren op ANT1 televisie dat Griekenland geen behoefte heeft aan bijkomende besparingsmaatregelen na het bereiken van een overeenkomst tussen de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.

Richard Clarida, globaal strategisch adviseur bij Pacific Investment Management Co, merkt op dat de bedragen waar nu over wordt gesproken weliswaar groot zijn naar IMF-normen, maar niet zullen volstaan om de noden van Griekenland te dekken. Vergeleken met de totale uitstaande schulden van het land is het zeker geen groot bedrag.

Om welk bedrag gaat het hier? Bij Barclays Plc berekenden economen Christian Keller en Laurence Boone dat het IMF Griekenland 15 tot 20 miljard euro zal moeten lenen. Het totale reddingspakket voor Griekenland zou 40 miljard euro groot zijn, gespreid over een periode van drie jaar.

Minister George Papaconstantinou zei gisteren op ANT1 televisie dat Griekenland geen behoefte heeft aan bijkomende besparingsmaatregelen na het bereiken van een overeenkomst tussen de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds. Richard Clarida, globaal strategisch adviseur bij Pacific Investment Management Co, merkt op dat de bedragen waar nu over wordt gesproken weliswaar groot zijn naar IMF-normen, maar niet zullen volstaan om de noden van Griekenland te dekken. Vergeleken met de totale uitstaande schulden van het land is het zeker geen groot bedrag. Om welk bedrag gaat het hier? Bij Barclays Plc berekenden economen Christian Keller en Laurence Boone dat het IMF Griekenland 15 tot 20 miljard euro zal moeten lenen. Het totale reddingspakket voor Griekenland zou 40 miljard euro groot zijn, gespreid over een periode van drie jaar.