Die hadden namelijk eerder al een rapport van de Boston Consulting Group gelezen waarin sprake was van een aanslaan van maar liefst 20 tot 30% van alle geld dat in privé-handen is. Alleen op deze hardhandige manier zouden insolvabele landen weer solvabel gemaakt kunnen worden.

Het team van het IMF heeft nu een nieuw voorstel uitgewerkt dat het bovenstaande moet aanvullen. Om toekomstige tekorten te voorkomen, stelt de organisatie onder leiding van Christine Lagarde voor om de inkomstenbelasting te verhogen. In de Verenigde Staten zou er sprake zijn van een maximale inkomstenbelasting van 71%, want voor de Amerikanen als een horror story in de oren moet klinken.

Die hadden namelijk eerder al een rapport van de Boston Consulting Group gelezen waarin sprake was van een aanslaan van maar liefst 20 tot 30% van alle geld dat in privé-handen is. Alleen op deze hardhandige manier zouden insolvabele landen weer solvabel gemaakt kunnen worden. Het team van het IMF heeft nu een nieuw voorstel uitgewerkt dat het bovenstaande moet aanvullen. Om toekomstige tekorten te voorkomen, stelt de organisatie onder leiding van Christine Lagarde voor om de inkomstenbelasting te verhogen. In de Verenigde Staten zou er sprake zijn van een maximale inkomstenbelasting van 71%, want voor de Amerikanen als een horror story in de oren moet klinken.