Maandag publiceerde het Internationaal Monetair Fonds een rapport over België en daar stonden ook een paar dwingende adviezen te lezen. Zo moet een toekomstige regering op de eerste plaats de kosten voor de gezondheidszorg terugdringen.

Andere maatregelen zijn een vermindering van het aantal ambtenaren, de voorbereiding van een hervorming van de pensioenen en een verbetering van de belastinginning.

Onverwachte inkomsten zouden volgens het IMF moeten worden gebruikt om het overheidstekort terug te dringen en niet om nieuwe uitgaven te plannen. De druk op ons land om eindelijk 'iets' te doen, wordt dus steeds groter.

Maandag publiceerde het Internationaal Monetair Fonds een rapport over België en daar stonden ook een paar dwingende adviezen te lezen. Zo moet een toekomstige regering op de eerste plaats de kosten voor de gezondheidszorg terugdringen. Andere maatregelen zijn een vermindering van het aantal ambtenaren, de voorbereiding van een hervorming van de pensioenen en een verbetering van de belastinginning. Onverwachte inkomsten zouden volgens het IMF moeten worden gebruikt om het overheidstekort terug te dringen en niet om nieuwe uitgaven te plannen. De druk op ons land om eindelijk 'iets' te doen, wordt dus steeds groter.