Het IMF waarschuwt dan ook voor de obligatiemarkten in de eurozone. Beleggers in perifere Europese staatsobligaties lopen het risico op grote ontgoochelingen wanneer de Amerikaanse rente later dit jaar zou kunnen stijgen. Een rentestijging in de Verenigde Staten zou niet zonder gevolgen blijven voor de Europese obligatiemarkten.

Een woordvoerder van Christine Lagarde, president van het IFM, zei in een interview aan de Financial Times dat de landen in kwestie nu geld ontlenen aan tarieven die laten vermoeden dat er helemaal niets aan de hand is. Maar economisch zijn de Zuid-Europese landen zeker nog niet veilig thuis, zodat de rally op de obligatiemarkten op los zand is gebouwd.

Het IMF waarschuwt dan ook voor de obligatiemarkten in de eurozone. Beleggers in perifere Europese staatsobligaties lopen het risico op grote ontgoochelingen wanneer de Amerikaanse rente later dit jaar zou kunnen stijgen. Een rentestijging in de Verenigde Staten zou niet zonder gevolgen blijven voor de Europese obligatiemarkten. Een woordvoerder van Christine Lagarde, president van het IFM, zei in een interview aan de Financial Times dat de landen in kwestie nu geld ontlenen aan tarieven die laten vermoeden dat er helemaal niets aan de hand is. Maar economisch zijn de Zuid-Europese landen zeker nog niet veilig thuis, zodat de rally op de obligatiemarkten op los zand is gebouwd.