Dat verklaarde Managing Directeur Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds in een interview met het weekblad Der Spiegel. In de hoofden van velen is de financiële crisis al achter de rug, maar dat is niet het geval.

Zowel Duitsland als Frankrijk lieten tijdens het tweede kwartaal een bescheiden groei optekenen, maar volgens Strauss-Kahn zal de werkloosheid nog minstens een jaar lang blijven stijgen.

Hij is van mening dat het betaalsysteem in de financiële sector moet worden aangepakt, van de overtollige bonussen moet worden afgestapt. Bovendien moet er een striktere regeling komen voor de kapitaalbasis van de banken.

Dat verklaarde Managing Directeur Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds in een interview met het weekblad Der Spiegel. In de hoofden van velen is de financiële crisis al achter de rug, maar dat is niet het geval. Zowel Duitsland als Frankrijk lieten tijdens het tweede kwartaal een bescheiden groei optekenen, maar volgens Strauss-Kahn zal de werkloosheid nog minstens een jaar lang blijven stijgen. Hij is van mening dat het betaalsysteem in de financiële sector moet worden aangepakt, van de overtollige bonussen moet worden afgestapt. Bovendien moet er een striktere regeling komen voor de kapitaalbasis van de banken.