Volgens het rapport zijn er bijkomende maatregelen nodig om de vastgoedmarkt tot bedaren te brengen. Het IMF denkt daarbij aan bijkomende belastingen op vastgoed wanneer de prijzen aan het huidige tempo blijven stijgen.

De huizenprijzen in Hong Kong zijn sinds het begin van dit jaar met 50% gestegen, waarbij de piek van 1997 werd overschreden. Die piek werd toen gevolgd door een deflatieperiode van zes jaar.

Topman Norman Chan van de centrale bank in Hong Kong wijst er op dat de FED met haar politiek van monetaire verruiming verantwoordelijk is voor een inflow van extra geld, waardoor de stijging van de vastgoedprijzen nog in een versnelling werd gebracht.

Credit Suisse is van mening dat de hausse bij het vastgoed nog niet achter de rug is, de analisten van deze bank verwachten een verdere stijging met 30% tegen het einde van volgend jaar.

Volgens het rapport zijn er bijkomende maatregelen nodig om de vastgoedmarkt tot bedaren te brengen. Het IMF denkt daarbij aan bijkomende belastingen op vastgoed wanneer de prijzen aan het huidige tempo blijven stijgen. De huizenprijzen in Hong Kong zijn sinds het begin van dit jaar met 50% gestegen, waarbij de piek van 1997 werd overschreden. Die piek werd toen gevolgd door een deflatieperiode van zes jaar. Topman Norman Chan van de centrale bank in Hong Kong wijst er op dat de FED met haar politiek van monetaire verruiming verantwoordelijk is voor een inflow van extra geld, waardoor de stijging van de vastgoedprijzen nog in een versnelling werd gebracht. Credit Suisse is van mening dat de hausse bij het vastgoed nog niet achter de rug is, de analisten van deze bank verwachten een verdere stijging met 30% tegen het einde van volgend jaar.