In de zes maanden tussen de economische voorspellingen van het IMF is de Spaanse schuldensituatie van kwaad naar erger geëvolueerd, in zoverre dat die situatie nu stilaan onhoudbaar is geworden. De huidige voorspelling gaat er van uit dat de debt-to-gdp ratio's pas in 2018 zullen uitpieken.

Het IMF waarschuwt dat Spanje op het vlak van begroting inspanningen zonder voorgaande zal moeten leveren om de schuldenpositie onder controle te krijgen. De kansen op een schuldenherschikking zijn nog altijd aanwezig en zullen diepgaande economische en sociale gevolgen hebben.

In de zes maanden tussen de economische voorspellingen van het IMF is de Spaanse schuldensituatie van kwaad naar erger geëvolueerd, in zoverre dat die situatie nu stilaan onhoudbaar is geworden. De huidige voorspelling gaat er van uit dat de debt-to-gdp ratio's pas in 2018 zullen uitpieken. Het IMF waarschuwt dat Spanje op het vlak van begroting inspanningen zonder voorgaande zal moeten leveren om de schuldenpositie onder controle te krijgen. De kansen op een schuldenherschikking zijn nog altijd aanwezig en zullen diepgaande economische en sociale gevolgen hebben.