Het IMF waarschuwt namelijk dat de centrale banken waakzaam moeten blijven, het gevaar is namelijk nog niet volledig bezworen. Dat staat te lezen in de World Economic Outlook die vanmorgen werd gepubliceerd.

Sommige van de grotere snelgroeiende landen worden geconfronteerd met inflatie of met waardestijgingen van vastgoed en andere activaklassen. Maar anderzijds is er ook het gevaar van een economische groeivertraging als gevolg van de turbulentie op de financiële markten.

Het IMF besluit het rapport met een aantal raadgevingen voor de centrale banken in de groeilanden, raadgevingen die echter van land tot land verschillen. De economische situatie is namelijk niet dezelfde in elk van de betrokken landen.

Het IMF waarschuwt namelijk dat de centrale banken waakzaam moeten blijven, het gevaar is namelijk nog niet volledig bezworen. Dat staat te lezen in de World Economic Outlook die vanmorgen werd gepubliceerd. Sommige van de grotere snelgroeiende landen worden geconfronteerd met inflatie of met waardestijgingen van vastgoed en andere activaklassen. Maar anderzijds is er ook het gevaar van een economische groeivertraging als gevolg van de turbulentie op de financiële markten. Het IMF besluit het rapport met een aantal raadgevingen voor de centrale banken in de groeilanden, raadgevingen die echter van land tot land verschillen. De economische situatie is namelijk niet dezelfde in elk van de betrokken landen.