Het IMF waarschuwt dat de besparingen die per 1 maart (morgen dus) de Verenigde Staten economische groei zullen kosten. De gevolgen zullen bovendien verder reiken dan alleen maar de VS zelf, ook de belangrijkste handelspartners zullen er nog dit jaar onder te lijden hebben.

De economen van het IMF zijn van plan om de komende evoluties nauwgezet in de gaten te houden, waarbij ergens midden april een nieuw rapport met economische voorspellingen zal worden gepubliceerd. De kans is groot dat de huidige prognoses fors naar beneden aangepast zullen worden.

Het IMF waarschuwt dat de besparingen die per 1 maart (morgen dus) de Verenigde Staten economische groei zullen kosten. De gevolgen zullen bovendien verder reiken dan alleen maar de VS zelf, ook de belangrijkste handelspartners zullen er nog dit jaar onder te lijden hebben. De economen van het IMF zijn van plan om de komende evoluties nauwgezet in de gaten te houden, waarbij ergens midden april een nieuw rapport met economische voorspellingen zal worden gepubliceerd. De kans is groot dat de huidige prognoses fors naar beneden aangepast zullen worden.