Overigens werd ook de weging van kleding, medische kosten en telecommunicatie in de index verlaagd. Anderzijds steeg de wooncomponent in de inflatie-index met 4,22%.

Voeding was tot dusver goed voor ongeveer een derde van de index die de Chinese inflatie meet. Ondanks de wijzigingen in de index wordt China nog steeds met groot inflatiegevaar geconfronteerd.

Dominique Strauss- Kahn, topman van het Internationaal Monetair Fonds, is van mening dat China en andere landen hun rente zullen moeten gaan verhogen, met het gevaar op een hardere landing van de economie.

Overigens werd ook de weging van kleding, medische kosten en telecommunicatie in de index verlaagd. Anderzijds steeg de wooncomponent in de inflatie-index met 4,22%. Voeding was tot dusver goed voor ongeveer een derde van de index die de Chinese inflatie meet. Ondanks de wijzigingen in de index wordt China nog steeds met groot inflatiegevaar geconfronteerd. Dominique Strauss- Kahn, topman van het Internationaal Monetair Fonds, is van mening dat China en andere landen hun rente zullen moeten gaan verhogen, met het gevaar op een hardere landing van de economie.