De Verenigde Staten zien de economische groei volgend jaar uitkomen op 2,7% tegen eerder 2,9%. Voor de eurozone is dat 0,9% tegen eerder 1%.

Opkomende markten kenden volgens ABN Amro grotere neerwaartse correcties. Het groeipercentage van China daalde 0,6% naar 7,7%, dat van Brazilië 0,8% naar 3,2% en Rusland moet het met een half procent minder groei doen: 3,3%.

Daarmee komt de totale groei van de wereldeconomie uit op 3,8% tegen een eerder prognose van 4%.

Het IMF wees op de zwakkere binnenlandse vraag in verscheidene opkomende markten, een wijdverspreide recessie in de eurozone en besparingsmaatregelen in de Verenigde Staten.

Ondanks de nogal dramatische bijstellingen voorziet het IMF nog altijd een versnelling van de economische groei volgend jaar. Dit jaar komt de groei naar verwachting uit op 3,1%.

ABN Amro denkt dat recente macro-economische gegevens in de Verenigde Staten en Eurozone meer optimisme weerspiegelen dan de ramingen van het IMF.

De fundamentele waarden die Amerikaanse binnenlandse vraag drijven, sterken aan terwijl de eurozone de recessie van zich lijkt af te schudden. De bank gaat uit van 3,2% economische groei in de Verenigde Staten en 1,3% voor de eurozone.

De Verenigde Staten zien de economische groei volgend jaar uitkomen op 2,7% tegen eerder 2,9%. Voor de eurozone is dat 0,9% tegen eerder 1%. Opkomende markten kenden volgens ABN Amro grotere neerwaartse correcties. Het groeipercentage van China daalde 0,6% naar 7,7%, dat van Brazilië 0,8% naar 3,2% en Rusland moet het met een half procent minder groei doen: 3,3%. Daarmee komt de totale groei van de wereldeconomie uit op 3,8% tegen een eerder prognose van 4%. Het IMF wees op de zwakkere binnenlandse vraag in verscheidene opkomende markten, een wijdverspreide recessie in de eurozone en besparingsmaatregelen in de Verenigde Staten. Ondanks de nogal dramatische bijstellingen voorziet het IMF nog altijd een versnelling van de economische groei volgend jaar. Dit jaar komt de groei naar verwachting uit op 3,1%. ABN Amro denkt dat recente macro-economische gegevens in de Verenigde Staten en Eurozone meer optimisme weerspiegelen dan de ramingen van het IMF. De fundamentele waarden die Amerikaanse binnenlandse vraag drijven, sterken aan terwijl de eurozone de recessie van zich lijkt af te schudden. De bank gaat uit van 3,2% economische groei in de Verenigde Staten en 1,3% voor de eurozone.