In de World Economic Outlook van het IMF wordt voor de VS nog uitgegaan van een groei met 2,80%, waar voordien was uitgegaan van een groei met 3%. Voor de wereldeconomie wordt een groei van 4,40% in het vooruitzicht gesteld.

Het IMF is van mening dat als gevolg van de dure olieproducten de consumentenbestedingen gaan terugvallen. Daarnaast verloopt het herstel van de arbeidsmarkt trager dan verwacht, op maandbasis zouden er gemiddeld elke maand 300.000 banen moeten bijkomen om de werkloosheidsgraad terug te dringen.

In de World Economic Outlook van het IMF wordt voor de VS nog uitgegaan van een groei met 2,80%, waar voordien was uitgegaan van een groei met 3%. Voor de wereldeconomie wordt een groei van 4,40% in het vooruitzicht gesteld. Het IMF is van mening dat als gevolg van de dure olieproducten de consumentenbestedingen gaan terugvallen. Daarnaast verloopt het herstel van de arbeidsmarkt trager dan verwacht, op maandbasis zouden er gemiddeld elke maand 300.000 banen moeten bijkomen om de werkloosheidsgraad terug te dringen.