Het IMF waarschuwde anderzijds dat een duurzame economische opleving gekoppeld blijft aan een herstel in de geïndustrialiseerde wereld. Vooral de vooruitzichten voor China en India zien er beter uit.

Het IMF verhoogde de groeiprognose voor China met 1%, het BBP van dit land zou nu met 7,50% groeien. In India zou de economie met 5,40% in plaats van met 4,50% groeien.

Vooral de goede vooruitzichten in China en India zelf hebben het IMF er toe gebracht om de groeiprognoses opwaarts bij te stellen. Vooral de Chinese stimuleringsmaatregelen hebben de groei in een hogere versnelling gebracht.

Precies vanwege die stimuleringsmaatregelen heeft de Wereldbank vorige maand de groeiprognose voor de Chinese economie opgetrokken van 6,50% naar 7,20%. Het IMF verwacht overigens dat de Aziatische emerging markets in 2010 met 7% in plaats van met 6,10% gaan groeien.

Het IMF waarschuwde anderzijds dat een duurzame economische opleving gekoppeld blijft aan een herstel in de geïndustrialiseerde wereld. Vooral de vooruitzichten voor China en India zien er beter uit. Het IMF verhoogde de groeiprognose voor China met 1%, het BBP van dit land zou nu met 7,50% groeien. In India zou de economie met 5,40% in plaats van met 4,50% groeien. Vooral de goede vooruitzichten in China en India zelf hebben het IMF er toe gebracht om de groeiprognoses opwaarts bij te stellen. Vooral de Chinese stimuleringsmaatregelen hebben de groei in een hogere versnelling gebracht. Precies vanwege die stimuleringsmaatregelen heeft de Wereldbank vorige maand de groeiprognose voor de Chinese economie opgetrokken van 6,50% naar 7,20%. Het IMF verwacht overigens dat de Aziatische emerging markets in 2010 met 7% in plaats van met 6,10% gaan groeien.