Voor de eurozone zijn de verwachtingen volgens Theodoor Gilissen Bankiers neerwaarts bijgesteld en zal de economie ook dit jaar krimpen.

De zone blijft een groot risico vormen voor de rest van de wereld, door de economische ontwikkelingen en de bankensector.

Eergisteren kwam daar ook nog eens de wens tot meer onafhankelijkheid van de Britten bij, juist op een moment dat andere Europese lidstaten meer integratie nastreven.

Monti benadrukte dat woensdag in Davos. De Spaanse economie krimpt harder dan gedacht en de kans is groot dat het land niet aan de begrotingsdoelstelling zal voldoen, waardoor de onzekerheden in Europa weer verder toenemen.

Voor de eurozone zijn de verwachtingen volgens Theodoor Gilissen Bankiers neerwaarts bijgesteld en zal de economie ook dit jaar krimpen. De zone blijft een groot risico vormen voor de rest van de wereld, door de economische ontwikkelingen en de bankensector. Eergisteren kwam daar ook nog eens de wens tot meer onafhankelijkheid van de Britten bij, juist op een moment dat andere Europese lidstaten meer integratie nastreven. Monti benadrukte dat woensdag in Davos. De Spaanse economie krimpt harder dan gedacht en de kans is groot dat het land niet aan de begrotingsdoelstelling zal voldoen, waardoor de onzekerheden in Europa weer verder toenemen.