Sommige markten zouden 'oververhit' zijn, waarbij onder andere wordt verwezen naar Australië, Canada, Noorwegen, Zweden en ook België. De oververhitting van de Belgische markt is gebaseerd op een barometer die door het IMF vaak wordt gebruikt, namelijk de verhouding tussen huur en inkomen.

Die verhouding zou in ons land compleet scheef zijn gegroeid. IMF slaat volgens specialisten de bal echter mis wat de Belgische vastgoedprijzen betreft, want de instelling heeft met een belangrijke factor geen rekening gehouden. Dat is de lage stand van de rente die het mogelijk maakt om goedkoop geld te ontlenen om een huis te kopen.

Sommige markten zouden 'oververhit' zijn, waarbij onder andere wordt verwezen naar Australië, Canada, Noorwegen, Zweden en ook België. De oververhitting van de Belgische markt is gebaseerd op een barometer die door het IMF vaak wordt gebruikt, namelijk de verhouding tussen huur en inkomen. Die verhouding zou in ons land compleet scheef zijn gegroeid. IMF slaat volgens specialisten de bal echter mis wat de Belgische vastgoedprijzen betreft, want de instelling heeft met een belangrijke factor geen rekening gehouden. Dat is de lage stand van de rente die het mogelijk maakt om goedkoop geld te ontlenen om een huis te kopen.