Volgens het IMF moeten de VS niet alleen besparen, maar is het ook onvermijdelijk dat de belastingen gaan worden verhoogd. Op een andere manier is niet mogelijk om het deficiet opnieuw binnen aanvaardbare normen te krijgen.

Het IMF stelde een aantal mogelijke belastingverhogingen voor, maatregelen die echter zonder enige twijfeld in de Verenigde Staten op sterke weerstand gaan stuiten.

Volgens de organisatie zit het herstel van de Amerikaanse economie nog steeds op schema, maar moeten de risico's nog steeds aan de onderzijde gesitueerd worden.

De kansen op een double-dip recessie zijn namelijk nog steeds niet verdwenen. De VS-economie houdt tot dusver beter dan verwacht stand.

Volgens het IMF moeten de VS niet alleen besparen, maar is het ook onvermijdelijk dat de belastingen gaan worden verhoogd. Op een andere manier is niet mogelijk om het deficiet opnieuw binnen aanvaardbare normen te krijgen. Het IMF stelde een aantal mogelijke belastingverhogingen voor, maatregelen die echter zonder enige twijfeld in de Verenigde Staten op sterke weerstand gaan stuiten. Volgens de organisatie zit het herstel van de Amerikaanse economie nog steeds op schema, maar moeten de risico's nog steeds aan de onderzijde gesitueerd worden. De kansen op een double-dip recessie zijn namelijk nog steeds niet verdwenen. De VS-economie houdt tot dusver beter dan verwacht stand.