De ECB zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers Eur 40 - 50 mrd aan obligaties in bezit hebben.

Volgens het IMF voldoet het plan dat in oktober is overeengekomen om de schuld op een houdbaar pad te krijgen niet meer en moet er meer steun komen of extra afgeschreven worden.

Het is niet waarschijnlijk dat de ECB snel toe zal geven. Als fors afgeboekt zou worden dan zullen de landen waarschijnlijk kapitaal moeten bijstorten.

Dit is niet te verkopen aan de kiezers. Ook zou het de druk op politici kunnen verminderen om de schuldencrisis op te lossen.

De ECB zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers Eur 40 - 50 mrd aan obligaties in bezit hebben. Volgens het IMF voldoet het plan dat in oktober is overeengekomen om de schuld op een houdbaar pad te krijgen niet meer en moet er meer steun komen of extra afgeschreven worden. Het is niet waarschijnlijk dat de ECB snel toe zal geven. Als fors afgeboekt zou worden dan zullen de landen waarschijnlijk kapitaal moeten bijstorten. Dit is niet te verkopen aan de kiezers. Ook zou het de druk op politici kunnen verminderen om de schuldencrisis op te lossen.