Het feit dat het gecoördineerde beleid niet is voortgezet, wijst volgens Mohamed El-Erian van Pimco: op twee belangrijke zwakheden die serieus moeten worden genomen: de combinatie van krachten die na de crisis nog steeds actief zijn wordt onvoldoende erkend, en er is een groeiend gat in het centrum van het internationale systeem.

Dat betekent volgens Mohamed El-Erian dat het IMF stappen moet zetten die veel verder gaan dan wat nu wordt overwogen. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel, zo besluit El-Erian.

Het feit dat het gecoördineerde beleid niet is voortgezet, wijst volgens Mohamed El-Erian van Pimco: op twee belangrijke zwakheden die serieus moeten worden genomen: de combinatie van krachten die na de crisis nog steeds actief zijn wordt onvoldoende erkend, en er is een groeiend gat in het centrum van het internationale systeem. Dat betekent volgens Mohamed El-Erian dat het IMF stappen moet zetten die veel verder gaan dan wat nu wordt overwogen. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel, zo besluit El-Erian.