Het IMF wordt in de Amerikaanse media onder dezelfde categorie ondergebracht als Paul Krugman, de ex-Nobelprijswinnaar die in het verleden ook al herhaaldelijk de bal heeft misgeslagen. Zowel Krugman als het IMF werden recent over de hekel gehaald.

In de World Economic Outlook van het IMF wordt de verwachte groei van de wereldeconomie gereduceerd tot 3,60% in 2014 en 3,70% in 2015, komende van respectievelijk 3,70% en 3,80%. Het IMF krijgt opnieuw te horen dat deze voorspellingen te optimistisch zijn en dat ze toch weer opnieuw naar beneden aangepast zullen moeten worden.

Het IMF wordt in de Amerikaanse media onder dezelfde categorie ondergebracht als Paul Krugman, de ex-Nobelprijswinnaar die in het verleden ook al herhaaldelijk de bal heeft misgeslagen. Zowel Krugman als het IMF werden recent over de hekel gehaald. In de World Economic Outlook van het IMF wordt de verwachte groei van de wereldeconomie gereduceerd tot 3,60% in 2014 en 3,70% in 2015, komende van respectievelijk 3,70% en 3,80%. Het IMF krijgt opnieuw te horen dat deze voorspellingen te optimistisch zijn en dat ze toch weer opnieuw naar beneden aangepast zullen moeten worden.