Dit geeft de EU meer tijd voor onderhandelingen en oplossingen. Op zich kan een Griekse debacle volgens Theodoor Gilissen Bankiers door de Europese banken worden gedragen.

Zij hebben ongeveer € 92 mrd aan Griekse leningen uitstaan en zullen niet dat gehele bedrag verliezen. Indien echter, al dan niet op vrijwillige basis, tot kwijtschelding van een deel van de schulden wordt besloten, is de kans groot dat ook Ierland en Portugal een soepelere regeling willen.

Daarnaast kan volgens Theodoor Gilissen Bankiers een domino-effect ontstaan doordat Griekse leningen als onderpand gelden en er derivaten op uitstaan.

Dit geeft de EU meer tijd voor onderhandelingen en oplossingen. Op zich kan een Griekse debacle volgens Theodoor Gilissen Bankiers door de Europese banken worden gedragen. Zij hebben ongeveer € 92 mrd aan Griekse leningen uitstaan en zullen niet dat gehele bedrag verliezen. Indien echter, al dan niet op vrijwillige basis, tot kwijtschelding van een deel van de schulden wordt besloten, is de kans groot dat ook Ierland en Portugal een soepelere regeling willen. Daarnaast kan volgens Theodoor Gilissen Bankiers een domino-effect ontstaan doordat Griekse leningen als onderpand gelden en er derivaten op uitstaan.