Het tijdstip van de afrekening lijkt echter aangebroken, in de toekomst zal het niet langer mogelijk zijn om schier eindeloos schulden te blijven opbouwen. Integendeel zelfs, de bestaande schulden zullen in versneld tempo afgebouwd moeten worden en dat zal niet onder uitzonderlijke maatregelen kunnen gebeuren.

Het IMF is voorstander van een vermogensbelasting van 10%, waarbij dus 10% van het privé-bezit zou worden aangeslagen. Over de eerlijkheid van dergelijke maatregelen kan natuurlijk gediscussieerd worden, iemand wie alles heeft opgeleefd zal vrijuit gaan. In het verhaal van de krekel en de mier zou ditmaal de mier gespaard worden.

Het tijdstip van de afrekening lijkt echter aangebroken, in de toekomst zal het niet langer mogelijk zijn om schier eindeloos schulden te blijven opbouwen. Integendeel zelfs, de bestaande schulden zullen in versneld tempo afgebouwd moeten worden en dat zal niet onder uitzonderlijke maatregelen kunnen gebeuren. Het IMF is voorstander van een vermogensbelasting van 10%, waarbij dus 10% van het privé-bezit zou worden aangeslagen. Over de eerlijkheid van dergelijke maatregelen kan natuurlijk gediscussieerd worden, iemand wie alles heeft opgeleefd zal vrijuit gaan. In het verhaal van de krekel en de mier zou ditmaal de mier gespaard worden.