De onderhandelingen met Griekenland over zo'n oplossing zijn vorige week woensdag begonnen en het kan wel een tijdje duren alvorens er een oplossing uit de bus is gekomen.

Dominique Strauss-Kahn probeerde de obligatiehouders echter gerust te stellen, van een 'haircut', een reductie van de waarde van de Griekse staatsobligaties, zou voorlopig geen sprake zijn.

De IMF-topman deed zijn uitspraken aan de vooravond van de G-20 meeting, de bijeenkomst van de 20 grootste industrielanden. Op die meeting werd overigens eveneens een oproep gedaan om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de Griekse crisis.

De onderhandelingen met Griekenland over zo'n oplossing zijn vorige week woensdag begonnen en het kan wel een tijdje duren alvorens er een oplossing uit de bus is gekomen. Dominique Strauss-Kahn probeerde de obligatiehouders echter gerust te stellen, van een 'haircut', een reductie van de waarde van de Griekse staatsobligaties, zou voorlopig geen sprake zijn. De IMF-topman deed zijn uitspraken aan de vooravond van de G-20 meeting, de bijeenkomst van de 20 grootste industrielanden. Op die meeting werd overigens eveneens een oproep gedaan om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de Griekse crisis.