Gebeurt dit niet, dan stevent het land op een crisis zonder voorgaande af in een scenario waarin de rente gaat stijgen. De tijd tikt ongenadig tegenover de Verenigde Staten, aldus John Lipsky.

De first deputy managing director van het IMF zei in een toespraak tot de jaarvergadering van de American Economics Association dat de VS dringend behoefte hebben aan een geloofwaardige begrotingspolitiek op middellange termijn.

De in de afgelopen zes maanden getroffen maatregelen hebben weliswaar de economische groei in een stroomversnelling gebracht, maar anderzijds is het deficiet op de begroting opgelopen.

Die situatie is niet langer houdbaar, aldus Lipsky. Vroeg of laat gaat de rente stijgen en dan zijn de poppen aan het dansen.

Gebeurt dit niet, dan stevent het land op een crisis zonder voorgaande af in een scenario waarin de rente gaat stijgen. De tijd tikt ongenadig tegenover de Verenigde Staten, aldus John Lipsky. De first deputy managing director van het IMF zei in een toespraak tot de jaarvergadering van de American Economics Association dat de VS dringend behoefte hebben aan een geloofwaardige begrotingspolitiek op middellange termijn. De in de afgelopen zes maanden getroffen maatregelen hebben weliswaar de economische groei in een stroomversnelling gebracht, maar anderzijds is het deficiet op de begroting opgelopen. Die situatie is niet langer houdbaar, aldus Lipsky. Vroeg of laat gaat de rente stijgen en dan zijn de poppen aan het dansen.