De landen uit de eurozone hebben namelijk het grootste deel van het pakket steunmaatregelen met een waarde van 110 miljard euro betaald. Europa moet met andere woorden het goede voorbeeld geven.

Managing Director Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds is van mening dat Griekenland zich perfect gedraagt en doet wat het in de huidige omstandigheden moet doen.

Strauss-Kahn verklaarde in een televisie-interview met Bloomberg HT te verwachten dat Griekenland de vooropgestelde doelstellingen wat betreft het terugdringen van het deficiet gaat realiseren.

De beleggers hebben duidelijk minder vertrouwen in Griekenland, want de spread tussen Griekse en Duitse staatsobligaties bedroeg afgelopen vrijdag nog steeds 754 basispunten. Het record werd op 7 mei opgetekend op 973 basispunten.

De landen uit de eurozone hebben namelijk het grootste deel van het pakket steunmaatregelen met een waarde van 110 miljard euro betaald. Europa moet met andere woorden het goede voorbeeld geven. Managing Director Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds is van mening dat Griekenland zich perfect gedraagt en doet wat het in de huidige omstandigheden moet doen. Strauss-Kahn verklaarde in een televisie-interview met Bloomberg HT te verwachten dat Griekenland de vooropgestelde doelstellingen wat betreft het terugdringen van het deficiet gaat realiseren. De beleggers hebben duidelijk minder vertrouwen in Griekenland, want de spread tussen Griekse en Duitse staatsobligaties bedroeg afgelopen vrijdag nog steeds 754 basispunten. Het record werd op 7 mei opgetekend op 973 basispunten.