Het Internationaal Monetair Fonds dringt nogmaals aan op meer internationale samenwerking. David Hawley, senior adviseur voor het IMF, was tevreden over de renteverhoging die China aankondigde.

De financiële markten moeten volgens Hawley beseffen dat initiatieven genomen door de Verenigde Staten op het vlak van begrotingscontrole en monetaire politiek implicaties voor andere landen hebben.

Maar ook andere landen moeten leren meer mee in de pas te

lopen met de rest van de wereld. Dat geldt volgens Hawley bijvoorbeeld voor Portugal, dat bijkomende maatregelen moeten nemen om zijn productiviteit te verhogen.

Het Internationaal Monetair Fonds dringt nogmaals aan op meer internationale samenwerking. David Hawley, senior adviseur voor het IMF, was tevreden over de renteverhoging die China aankondigde. De financiële markten moeten volgens Hawley beseffen dat initiatieven genomen door de Verenigde Staten op het vlak van begrotingscontrole en monetaire politiek implicaties voor andere landen hebben. Maar ook andere landen moeten leren meer mee in de pas te lopen met de rest van de wereld. Dat geldt volgens Hawley bijvoorbeeld voor Portugal, dat bijkomende maatregelen moeten nemen om zijn productiviteit te verhogen.