Volgens centrale bankier Lorenzo Bini Smaghi, lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank, is het feit dat Duitsland beroep wil doen op het Internationaal Monetair Fonds een teken van onmacht dat het vertrouwen in de euro dreigt te ondermijnen.

De Duitse onder-minister van Financiën Steffen Kampeter verklaarde gisteren in een interview in Berlijn dat zo'n beroep op het IMF alleen in de ergste noodsituaties kan worden gedaan.

In ieder geval is duidelijk dat het imago van de euro als gevolg van de Griekenland-affaire onherstelbare schade dreigt op te lopen.

Gisteren viel de euro terug tot 1,3333 dollar, of het laagste niveau sinds mei 2009. Vanmorgen liet de euro onder 1,33 euro een nieuw dieptepunt voor de afgelopen 10 maanden optekenen.

Beroep doen op de IMF ten gunste van Griekenland kan de stabiliteit in de eurozone in gevaar brengen, zo merkte Lorenzo Bini Smaghi nog op. De Europese eenheidsmunt kan het imago krijgen dat ze alleen maar kan overleven dankzij de steun van een internationale organisatie.

Volgens centrale bankier Lorenzo Bini Smaghi, lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank, is het feit dat Duitsland beroep wil doen op het Internationaal Monetair Fonds een teken van onmacht dat het vertrouwen in de euro dreigt te ondermijnen. De Duitse onder-minister van Financiën Steffen Kampeter verklaarde gisteren in een interview in Berlijn dat zo'n beroep op het IMF alleen in de ergste noodsituaties kan worden gedaan. In ieder geval is duidelijk dat het imago van de euro als gevolg van de Griekenland-affaire onherstelbare schade dreigt op te lopen. Gisteren viel de euro terug tot 1,3333 dollar, of het laagste niveau sinds mei 2009. Vanmorgen liet de euro onder 1,33 euro een nieuw dieptepunt voor de afgelopen 10 maanden optekenen. Beroep doen op de IMF ten gunste van Griekenland kan de stabiliteit in de eurozone in gevaar brengen, zo merkte Lorenzo Bini Smaghi nog op. De Europese eenheidsmunt kan het imago krijgen dat ze alleen maar kan overleven dankzij de steun van een internationale organisatie.