De visserij lijkt daarbij kwetsbaar omdat het land een conflict heeft met Ierland, omdat IJslandse vissers in Ierse wateren hebben gevist en de toegestane quota's van makreel 30 maal overschrijden.

Andere zwakke ontwikkelingen in IJsland blijven volgens Theodoor Gilissen Bankiers de gedaalde welvaart, die terug is op het niveau van 2003, de lage investeringen en de hoge schulden van huishoudens en bedrijven.

Doordat veel schulden in buitenlandse valuta bedragen is het herstel van de kroon meer dan welkom, maar blijven de problemen voorlopig groot.

Het regeringsplan om huishoudens te ondersteunen is volgens Theodoor Gilissen Bankiers noodzakelijk. Bijna 40% van de huishoudens heeft een hypotheekschuld die boven de waarde van het huis ligt.

De visserij lijkt daarbij kwetsbaar omdat het land een conflict heeft met Ierland, omdat IJslandse vissers in Ierse wateren hebben gevist en de toegestane quota's van makreel 30 maal overschrijden. Andere zwakke ontwikkelingen in IJsland blijven volgens Theodoor Gilissen Bankiers de gedaalde welvaart, die terug is op het niveau van 2003, de lage investeringen en de hoge schulden van huishoudens en bedrijven. Doordat veel schulden in buitenlandse valuta bedragen is het herstel van de kroon meer dan welkom, maar blijven de problemen voorlopig groot. Het regeringsplan om huishoudens te ondersteunen is volgens Theodoor Gilissen Bankiers noodzakelijk. Bijna 40% van de huishoudens heeft een hypotheekschuld die boven de waarde van het huis ligt.