Die beslissing kan Kaupthing Bank hf, Glitnir Bank hf en Landsbanki Islands hf in totaal 4,30 miljard dollar kosten. Daardoor is het kapitaal van sommige banken onder het minimumbedrag beland.

Zowel de regering als de pensioenfondsen dringen er op aan dat de banken hun balans versterken. Het bedrag van 4,30 miljard dollar stemt namelijk overeen met een derde van de waarde van de IJslandse economie.

Gunnar Andersen, hoofd van de Financial Supervisory Authority, geeft de banken enkele maanden tijd om orde op zaken te stellen. Dat kan door een kapitaalverhoging door te voeren of door activa te verkopen.

Banken die daar niet in slagen, dreigen hun licentie kwijt te raken. Een tweede hulpprogramma voor de banken zou een zware kaakslag voor IJsland betekenen. Het land probeert nog altijd de financiële crisis van twee jaar geleden te verteren.

Die beslissing kan Kaupthing Bank hf, Glitnir Bank hf en Landsbanki Islands hf in totaal 4,30 miljard dollar kosten. Daardoor is het kapitaal van sommige banken onder het minimumbedrag beland. Zowel de regering als de pensioenfondsen dringen er op aan dat de banken hun balans versterken. Het bedrag van 4,30 miljard dollar stemt namelijk overeen met een derde van de waarde van de IJslandse economie. Gunnar Andersen, hoofd van de Financial Supervisory Authority, geeft de banken enkele maanden tijd om orde op zaken te stellen. Dat kan door een kapitaalverhoging door te voeren of door activa te verkopen. Banken die daar niet in slagen, dreigen hun licentie kwijt te raken. Een tweede hulpprogramma voor de banken zou een zware kaakslag voor IJsland betekenen. Het land probeert nog altijd de financiële crisis van twee jaar geleden te verteren.