Sedlabanki verlaagde de belangrijkste basisrente tot 4,50%, terwijl de depositorente werd verlaagd van 4 naar 3,50%. De centrale bank heeft de basisrente nu al 14 keer verlaagd.

Die bereikte een recordniveau van 18% op het moment dat het land een lening van 4,60 miljard kroon ontving van het Internationaal Monetair Fonds. Dat gebeurde eind 2008.

De IJslandse economie groeide vorig kwartaal voor de eerste keer in twee jaar, waarbij de export het economisch herstel een handje toestak.

In het derde kwartaal groeide het BBP met 1,20% ten opzichte van het tweede. In de komende maanden kan de economie een definitieve bodem bereiken.

Sedlabanki verlaagde de belangrijkste basisrente tot 4,50%, terwijl de depositorente werd verlaagd van 4 naar 3,50%. De centrale bank heeft de basisrente nu al 14 keer verlaagd. Die bereikte een recordniveau van 18% op het moment dat het land een lening van 4,60 miljard kroon ontving van het Internationaal Monetair Fonds. Dat gebeurde eind 2008. De IJslandse economie groeide vorig kwartaal voor de eerste keer in twee jaar, waarbij de export het economisch herstel een handje toestak. In het derde kwartaal groeide het BBP met 1,20% ten opzichte van het tweede. In de komende maanden kan de economie een definitieve bodem bereiken.