Ze stelde onlangs een ambitieus plan voor om te proberen zoveel mogelijk woonkredieten van wanbetaling te redden. Geschat wordt dat ongeveer 40% van de uitstaande kredieten 'onder water' zou zitten.

Voor 2008 hebben de IJslanders massaal in vreemde valuta's ontleend om te kunnen profiteren van lagere rentevoeten. De rente op Zwitserse franken en euro's was toen veel lager dan die in kronen.

Het systeem werkten zolang de kroon sterk stond. De IJslandse munt is inmiddels echter gecrasht, met alle gevolgen van dien.

Sigurdardottir heeft zich tot doel gesteld om haar land van de ondergang te redden. De vraag is echter of dat gaat lukken, gezien de ernst van de problemen.

Ze stelde onlangs een ambitieus plan voor om te proberen zoveel mogelijk woonkredieten van wanbetaling te redden. Geschat wordt dat ongeveer 40% van de uitstaande kredieten 'onder water' zou zitten. Voor 2008 hebben de IJslanders massaal in vreemde valuta's ontleend om te kunnen profiteren van lagere rentevoeten. De rente op Zwitserse franken en euro's was toen veel lager dan die in kronen. Het systeem werkten zolang de kroon sterk stond. De IJslandse munt is inmiddels echter gecrasht, met alle gevolgen van dien. Sigurdardottir heeft zich tot doel gesteld om haar land van de ondergang te redden. De vraag is echter of dat gaat lukken, gezien de ernst van de problemen.