IJsland was gedwongen om een pijnlijke les te leren wat betreft het bancaire systeem. De Europese banken hebben de crisis weliswaar overleefd maar blijven kwetsbaar. Ze werken namelijk nog steeds op de manier die het IJslands banksysteem in de afgrond heeft gestort.

IJsland heeft dan ook niet in het minst zin om de eurozone te vervoegen. De Europese banken werken steeds meer met hefbomen, in plaats van de leverage af te bouwen. Vroeg of laat moet dit gaan fout lopen. Als gevolg van Basel III zullen de kapitaalratio's nog verstrengd worden en dan zal blijken dat veel Europese banken op drijfzand berusten.

IJsland was gedwongen om een pijnlijke les te leren wat betreft het bancaire systeem. De Europese banken hebben de crisis weliswaar overleefd maar blijven kwetsbaar. Ze werken namelijk nog steeds op de manier die het IJslands banksysteem in de afgrond heeft gestort. IJsland heeft dan ook niet in het minst zin om de eurozone te vervoegen. De Europese banken werken steeds meer met hefbomen, in plaats van de leverage af te bouwen. Vroeg of laat moet dit gaan fout lopen. Als gevolg van Basel III zullen de kapitaalratio's nog verstrengd worden en dan zal blijken dat veel Europese banken op drijfzand berusten.