Zo'n herziening kan volgens Magnusson al binnen enkele weken plaatsvinden. De premier en zijn minister van Financiën Steingrimur Sigfusson hadden vorige week een ontmoeting met enkele topmensen van het IMF.

De discussie verliep volgens de IJslandse delegatie erg succesvol, waarbij het IMF zich positief uitliet over de economische vooruitgang die IJsland heeft gemaakt. Op basis van die vooruitgang kunnen de onderhandelingen over een reddingsplan voor het eiland verder worden uitgewerkt.

De uiteindelijke oplossing moet uiteraard ook rekening houden met de bilaterale gesprekken met de Nederlandse en de Britse overheid. De volgende samenkomst van IJsland met het IMF zou al zeer binnenkort plaatsvinden.

Zo'n herziening kan volgens Magnusson al binnen enkele weken plaatsvinden. De premier en zijn minister van Financiën Steingrimur Sigfusson hadden vorige week een ontmoeting met enkele topmensen van het IMF. De discussie verliep volgens de IJslandse delegatie erg succesvol, waarbij het IMF zich positief uitliet over de economische vooruitgang die IJsland heeft gemaakt. Op basis van die vooruitgang kunnen de onderhandelingen over een reddingsplan voor het eiland verder worden uitgewerkt. De uiteindelijke oplossing moet uiteraard ook rekening houden met de bilaterale gesprekken met de Nederlandse en de Britse overheid. De volgende samenkomst van IJsland met het IMF zou al zeer binnenkort plaatsvinden.