Griekenland had overigens nooit mogen deel uitmaken van die eurozone, aldus Sinn, wegens het niet voldoen aan de opgelegde criteria. Nu komen de gevolgen van die ongelukkige beslissing aan het licht.

Volgens Sinn loopt de euro niet dadelijk gevaar wanneer Griekenland geen externe hulp zou ontvangen. De Griekse economie - zeg maar het BBP - is maar goed voor 2,50% van het Europese totaal.

Griekenland probeert de rest van de wereld te overtuigen dat het zijn begrotingsdeficiet kan aanpakken, maar de vraag is dat of inderdaad het geval gaat zijn.

Is dat niet zo, dan kan de euro verder gaan verzwakken. Maar ook dat is volgens Sinn niet echt een probleem. De euro is naar alle maatstaven overgewaardeerd, onder ander ook wat koopkrachtpariteit betreft.

Er is bovendien een belangrijk voordeel verbonden aan een eventuele verdere verzwakking van de dollar. De exportpositie van

de Europese bedrijven zou er namelijk duidelijk door verbeteren.

Sinn is van mening dat de Europese Unie Griekenland niet mag steunen. Wanneer het land in de problemen zou raken, is het de taak van het Internationaal Monetair Fonds om in te grijpen.

Griekenland had overigens nooit mogen deel uitmaken van die eurozone, aldus Sinn, wegens het niet voldoen aan de opgelegde criteria. Nu komen de gevolgen van die ongelukkige beslissing aan het licht. Volgens Sinn loopt de euro niet dadelijk gevaar wanneer Griekenland geen externe hulp zou ontvangen. De Griekse economie - zeg maar het BBP - is maar goed voor 2,50% van het Europese totaal. Griekenland probeert de rest van de wereld te overtuigen dat het zijn begrotingsdeficiet kan aanpakken, maar de vraag is dat of inderdaad het geval gaat zijn. Is dat niet zo, dan kan de euro verder gaan verzwakken. Maar ook dat is volgens Sinn niet echt een probleem. De euro is naar alle maatstaven overgewaardeerd, onder ander ook wat koopkrachtpariteit betreft. Er is bovendien een belangrijk voordeel verbonden aan een eventuele verdere verzwakking van de dollar. De exportpositie van de Europese bedrijven zou er namelijk duidelijk door verbeteren. Sinn is van mening dat de Europese Unie Griekenland niet mag steunen. Wanneer het land in de problemen zou raken, is het de taak van het Internationaal Monetair Fonds om in te grijpen.