Managing Director Charles Dallara, die namens het IFF bij de onderhandelingen het standpunt van de obligatiebezitters verdedigt, beklemtoont dat het belangrijk is te beseffen hoe veel er op het spel staat.

Banken, verzekeraars en andere beleggers bezitten ongeveer 60% van de uitstaande schulden voor een volledig bedrag van 350 miljard euro.

Volgens Dallara denken sommige onderhandelaars dat een faillissement van Griekenland vergelijkbaar is met dat van Argentinië, iets wat zeker niet het geval is.

Managing Director Charles Dallara, die namens het IFF bij de onderhandelingen het standpunt van de obligatiebezitters verdedigt, beklemtoont dat het belangrijk is te beseffen hoe veel er op het spel staat. Banken, verzekeraars en andere beleggers bezitten ongeveer 60% van de uitstaande schulden voor een volledig bedrag van 350 miljard euro. Volgens Dallara denken sommige onderhandelaars dat een faillissement van Griekenland vergelijkbaar is met dat van Argentinië, iets wat zeker niet het geval is.