> Coating

Een extreem lange winter heeft zijn sporen nagelaten in de hele industrie. Bouwprojecten liepen vertraging op, wegeniswerken werden uitgesteld, andere buitenactiviteiten stonden op een laag pitje, de vraag naar transport daalde, ... . Dit heeft tot gevolg dat, in alle markten waarin we actief zijn, er een lichte terugval genoteerd werd in het eerste halfjaar van 2013.

> Apparel

De apparel divisie laat, ondanks ongunstige weersomstandigheden, een lichte groei optekenen. De groei situeert zich in de verschillende markten. Het definitieve overnamecontract met Van Ochten Bedrijfskleding BV werd per 1 juli 2013 getekend.

> Chemicals

In de chemicals divisie noteren we een status quo tegenover vorig jaar. Dit mogen we toeschrijven aan een goed uitgebalanceerd productpallet en onze aanwezigheid in zeer verscheiden markten.

Resultaat uit operationele activiteiten

Het operationele resultaat over het eerste semester van 2013 bedraagt 11,3 miljoen EUR tegenover 15,2 miljoen EUR over het eerste semester van 2012.

Uitgedrukt als percentage over omzet daalde het resultaat uit operationele activiteiten van 9,1% in het eerste semester van 2012 tot 7,0% in het eerste semester van 2013.

Vooruitzichten

De eerste tekenen van economisch herstel zijn aanwezig, maar bieden nog te weinig houvast om voorspellingen te doen.

> Coating Een extreem lange winter heeft zijn sporen nagelaten in de hele industrie. Bouwprojecten liepen vertraging op, wegeniswerken werden uitgesteld, andere buitenactiviteiten stonden op een laag pitje, de vraag naar transport daalde, ... . Dit heeft tot gevolg dat, in alle markten waarin we actief zijn, er een lichte terugval genoteerd werd in het eerste halfjaar van 2013. > Apparel De apparel divisie laat, ondanks ongunstige weersomstandigheden, een lichte groei optekenen. De groei situeert zich in de verschillende markten. Het definitieve overnamecontract met Van Ochten Bedrijfskleding BV werd per 1 juli 2013 getekend. > Chemicals In de chemicals divisie noteren we een status quo tegenover vorig jaar. Dit mogen we toeschrijven aan een goed uitgebalanceerd productpallet en onze aanwezigheid in zeer verscheiden markten. Resultaat uit operationele activiteiten Het operationele resultaat over het eerste semester van 2013 bedraagt 11,3 miljoen EUR tegenover 15,2 miljoen EUR over het eerste semester van 2012. Uitgedrukt als percentage over omzet daalde het resultaat uit operationele activiteiten van 9,1% in het eerste semester van 2012 tot 7,0% in het eerste semester van 2013. Vooruitzichten De eerste tekenen van economisch herstel zijn aanwezig, maar bieden nog te weinig houvast om voorspellingen te doen.