Veel aandacht gaat nog steeds uit naar de emerging markets. Professor Stefan Duchateau houdt een overwogen positie aan in obligaties van groeilanden en high yield bonds, waarbij echter de korte periode, met name tussen 1 en 3 jaar, specifiek moeten vermeden worden.

Deze zone is namelijk erg kwetsbaar voor abrupte bewegingen in de rentevoeten wanneer de wisselkoersen moeten ondersteund worden. Daarom verkiest hij de wat langere looptijden in dit segment. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Veel aandacht gaat nog steeds uit naar de emerging markets. Professor Stefan Duchateau houdt een overwogen positie aan in obligaties van groeilanden en high yield bonds, waarbij echter de korte periode, met name tussen 1 en 3 jaar, specifiek moeten vermeden worden. Deze zone is namelijk erg kwetsbaar voor abrupte bewegingen in de rentevoeten wanneer de wisselkoersen moeten ondersteund worden. Daarom verkiest hij de wat langere looptijden in dit segment. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.